persoonlijk

Zwemmen, voetballen, hockey, tennis, (water) skiën, paard rijden, surfen, zeilen, fietsen, motor rijden, zingen, mondharmonica, blokfluit, piano, dieren, Arco mijn schotse collie, de vrouwen in mijn leven, auto, camper, hardlopen, sporten.

Ik woon al weer meer als 25 jaar in Limburg, ben geboren in Bergen op Zoom waar mijn moeder vandaan komt, Pa komt uit Breda, Opa had daar een melkfabriek, ik heb hem niet zelf gekend, ik heb warme herinneringen aan Oma van de Ven, als we op bezoek kwamen kregen we een dubbeltje om ijsje te kopen, mijn ouders waren rooms-katholiek en kwamen uit een groot gezin, ik kom uit een nest van 9, het overlijden van mijn vader op zijn 47 e kwam hard aan, de jongste was 3 jaar de oudste 18, Ma was 66 jaar, de relatie met mijn 6 zussen en 2 broers is door de jaren intens en goed , Nicolle mijn zus is met 57 jaar overleden…. school en werk .. met 12 jaar naar het internaat in St Louis in Oudenbosch, MAVO, vanaf mijn 14 e jaar gewerkt bij de boer, magazijnmeester bij Albert Hein, scheepsjongen op de binnenvaart , geneeskundig beroepsmilitair bij Defensie, ambulancechauffeur, een jaartje vrachtwagenchauffeur en door de jaren heen instructeur ehbo, ZZP er .

Mijn motto ” Stay Alive ” doorwerken tot ik dood omval, mijn werk is mijn hobby dus ik hoef nooit te werken

…lang ging ik ervanuit dat ik ook vroeg zou sterven, door het vroeg overlijden van mijn ouders en het werken op de ambulance had ik een soort tunnel visie, een verwachting vroeg te sterven… onlangs leerde ik daar anders naar te kijken.

mijn definitie van werken, aanbrengen van gewenste veranderingen door menselijke activiteit, lichamelijk, geestelijk, (on) betaald.

“Pijn is onvermijdelijk. Lijden is optioneel. De eerste pijl is pijn; de tweede pijl is onze directe vertaling naar een reflex om te vechten, vluchten of bevriezen. 

Ik vecht heel mijn leven al tegen de 2e pijl … daar heb last van en wil leren daar anders mee om te gaan, ik heb mijn trots op zij gezet en eindelijk om hulp durven vragen.